MusicaLOS is opgericht door, Okke Emmens (regie), Sanne Gresnigt (dans) en Liesbeth Gresnigt (zang) die al jaren een succesvol trio als docenten bij de musicalafdeling vormden.
Zo is de naam musica L(iesbeth) O(kke) S(anne)  ontstaan.

Op 16 juli 2011 kwam dansdocente Sanne Gresnigt echter op tragische wijze om het leven bij een auto-ongeluk in Namibië. Zij was pas 27 jaar. Het leek ondenkbaar om de geplande voorstelling na deze tragische gebeurtenis toch te gaan maken en MusicaLOS door te zetten, maar het was net zo ondenkbaar om Sanne’s energie en enthousiasme niet te eren en weg te gooien waar zij juist zoveel passie voor heeft gehad. In Sanne’s goede vrienden Maarten van Grootel en Monique Incontri-Keijers vonden we collegae die haar harde werk in haar geest wilden voortzetten.

In het seizoen 2016-2017 kwamen Juta Bolsius, Jenneke Rasser en Femke Swart het team versterken.

Liesbeth, Okke en Monique nemen in 2017 helaas afscheid van MusicaLOS. Zij hebben met ontzettend veel plezier als creatievelingen gewerkt met de cursisten van MusicaLOS, maar vinden het tijd voor nieuwe uitdagingen. Wij wensen hen heel veel geluk met alle kansen die ze gaan tegen komen.

Uit eerbetoon aan Sanne en om het harde werken van de oprichters Liesbeth, Okke en Sanne en van Monique niet uit het oog te verliezen blijft de naam MusicaLOS ongewijzigd.

Het creatieve team van 2017-2018 bestaat uit:

Juta Bolsius (Drama/Regie)'Ik hou niet van toneeltje-spelen, ik wil echt kunnen geloven wat je zegt.'

Juta studeerde af als muziektheateractrice aan het Fontys Conservatorium. Voor haar Masterstudie studeerde zij verder aan het Conservatorium en aan de Academie voor Drama. Zij studeerde cum laude af met haar muziektheatervoorstelling MacBitch, een moderne bewerking van Shakespears MacBeth.
Als uitvoerend muziektheateractrice speelde en speelt zij in kleinere (muziek)theatervoorstellingen als Songs for a new World, Kiss of a Spiderwoman, Home, de Koningsmoord, Macbeth, de Goedkeuring, Into the Woods, 'Nacht moeder, The curious incident of the dog in the night-time, Alex in Wonderland enz. en in grote musicals als Cats en Romeo & Julia. 
Momenteel vormt zij een creatief duo met Roeland Vos (regisseur) waarmee zij docu-theaterproducties produceert en verzorgt zij als solist vele concerten, in kleine, intieme setting als huwelijksceremoniën en uitvaartdiensten, maar ook in grote setting als The Jerusalem Passion in Rotterdam (de Doelen) én Praag, The Armed Man in de Gedächtniskirche Berlijn en het Afscheidsconcert van Tom Odems, de directeur van de theater aan de Parade in Den Bosch, waar zij samen zong met Pia Douwes, Stanley Burleson, Willem Nijholt en vele andere kopstukken uit de Nederlandse theaterwereld. Verder is zij als theaterdocent verbonden aan verschillende schoolinstellingen en geeft zij workshops liedtekstinterpretatie. 

Femke Swart (Zang); 'Wanneer je zangtechniek in orde is zing je de sterren snoeihard van de hemel.'

Femke studeerde in 2008 af aan de MusicAllFactory in Tilburg en behaalde in 2011 haar Master of Music aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, met als minor ‘docent zang’. Ook volgde ze Level 1 en 2 van Estill Voice Training (EVT) in Rotterdam en New York en diverse workshops in Complete Vocal Technique (CVT).
Femke was te zien in verschillende musicals waaronder Cabaret (frau Kost & Lulu), Nine (Claudia), Van Duytschen Bloet (Marijke – M-lab productie) en als soliste in de zelf geschreven voorstellingen Leef!, Salomé, Cash & Carter en Ik zal er zijn.
Femke is eigenaar van 'Dan Tien in de Lucht', een kleinkunst theater groep. In 2015 wonnen zij de jury- en publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Naast 'Dan Tien in de Lucht' is ze werkzaam als vocal coach en geeft ze workshops op het gebied van stemgebruik en tekst & vocale interpretatie.


Maarten van Grootel (Dans)
'Ik zoek naar een expressieve manier van bewegen en inleven...daar heb je danstechniek, maar vooral veel plezier voor nodig!'

Maarten is in 2004 afgestudeerd aan de Fontysdansacademie, (theaterdans uitvoerend, jazz). Na zijn afstuderen werkte hij als freelance docent, danser en choreograaf door heel Nederland. Hij heeft onder andere gewerkt voor Memento Dance Company, Het Nationale Toneel en Suzy Blok (Annie MG). In 2014 behaalde Maarten ook zijn Master Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien werkt hij ook als dramaturg en geeft hij lezingen over gender en dans.


Jenneke (Zang, Spel en Dans kids);  
‘Geniet van wat je doet, dan pas kan je echt gaan stralen’

Jenneke volgt de Master Muziektheater aan het Fontys conservatorium en is in 2017 afgestudeerd aan de MusicAllFactory in Tilburg. Daarvoor studeerde ze voor Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium Zwolle. Haar musiceerinstrumenten waren zang en piano, en ze deed de minor muziektheater bij de opleiding Muziektheater van ArtEZ Arnhem. Ook volgde ze Level 1 en 2 van Estill Voice Training.
Jenneke heeft muziekles gegeven aan verschillende doelgroepen; van peuters en kleuters tot MBO-studenten, en van vakdocent muziek op basisscholen tot individuele lessen aan jong en oud. Ze was werkzaam als zangdocent op verschillende musicalscholen, en gaf leiding aan diverse popkoren.